Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

«Για να εκφράσουμε τους πολίτες, τις ανάγκες και τις αγωνίες τους - στην προοπτική μιας δημοκρατικής και προοδευτικής κοινωνίας»

Συζήτηση στην εκπομπή « Σαββατοκύριακο » στον Τ/Σ ΝΕΡΙΤ και στις δημοσιογράφους Βάλια Πετούρη και Μάριον Μιχελιδάκη

 
Οι πολίτες οι οποίοι ψήφιζαν σε ποσοστά 45 ή 48 % ένα χώρο, δεν έχουν μεταναστεύσει, στην Ελλάδα είναι. Είναι παρόντες και είναι παρούσες οι αγωνίες τους, είναι παρόντα και τα αδιέξοδά τους τα οικονομικά, τα αναπτυξιακά, τα κοινωνικά, τα εκπαιδευτικά, τα ζητήματα της πρόνοιας και της υγείας. Όταν αυτοί οι πολίτες διαπιστώνουν ότι δεν εκφράζονται από έναν κομματικό φορέα, απλά δεν τον στηρίζουν. Το πρόβλημα δεν είναι των πολιτών, διότι οι πολίτες ζητούν έκφραση. Και αν ο φορέας τον οποίο είχαν στηρίξει δεν τους εκφράζει, τότε εγκαταλείπεται και θα αναζητηθεί άλλη λύση. Οι δημοκρατικοί πολίτες που πιστεύουν στις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις σοσιαλιστικές, σοσιαλδημοκρατικές, κεντροαριστερές, αριστερές δυνάμεις, είναι εδώ και θέλουν πρόταση για να εκφρασθούν. Στο μέτρο που δεν την έχουν από ένα χώρο θα αναζητήσουν άλλες εκφράσεις, προσωρινές ή μόνιμες. 

Πρωτοβουλίες υπάρχουν και αυτές εναπόκεινται στο πολιτικό προσωπικό. Αυτή τη στιγμή ο απόλυτος κατακερματισμός σε λογικές «η κεντροαριστερά, της κεντροαριστεράς, ω κεντροαριστερά» απλά επιτείνει τη σύγχυση και την απογοήτευση στους πολίτες. Διότι οι πολίτες βλέπουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν υπαγορεύονται από την ανάγκη να εκφρασθούν οι ίδιοι και τα προβλήματά τους, αλλά προκειμένου να ξεπεράσουν την κατάθλιψη ή την ανασφάλεια που έχουν κάποιοι από τους πολιτικούς. Η διαφορά είναι χαώδης.

ΑρχείοΝέων