Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα Πρόγραμμα για τη στήριξη των Νέων μας και την ένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Μάρκου Μπόλαρη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στο δημοσιογράφο Αντώνη Λιάρο, σχετικά με το ερώτημα για περικοπή των συντάξεων και την ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

«Υπάρχουνε δύο τρόποι για να δει κανείς τα πράγματα. Ο ένας είναι η τήρηση των υπογραφών. Υπάρχει μία συμφωνία. Αυτό όμως είναι ο τύπος, υπάρχει και η ουσία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για την ελληνική πολιτεία, την κυβέρνηση, την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία το ζήτημά μας δεν είναι απλά η έξοδος από τα μνημόνια. Το πρόβλημά μας είναι η έξοδος από την κρίση. Και αυτό γίνεται με το να πάρει μπρός η οικονομία, χτίζοντας όμως ένα άλλο παραγωγικό πρότυπο από αυτό που μας έφερε στην κρίση. Θέλω δηλαδή να πω ότι το ασφαλιστικό δε λύνεται με τις περικοπές συντάξεων. Λύνεται με καινούριες θέσεις εργασίας. Πρέπει να αυξήσουμε τους εργαζόμενους στη χώρα, πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στη χώρα, πρέπει να ξαναπάρει μπρος η οικονομική μηχανή. Η στρατηγική του ότι “πετσοκόβουμε τις συντάξεις και έτσι σώζονται τα ταμία και έτσι δημιουργείται ανάκαμψη στο δημόσιο” είναι μία στρατηγική σκληρά  γραφειοκρατική, η οποία δεν έχει σχέση με τη δυναμική που αναπτύσσει και μπορεί να αναπτύξει, έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει η ελληνική οικονομία.

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα πρόγραμμα με το οποίο θα στηρίξει τα νέα παιδιά να μπούνε στην παραγωγική διαδικασία. Ένα πρόγραμμα για τη στήριξη των νέων παιδιών. Μ’ αυτόν τον τρόπο, βάζοντας το πραγματικό ανθρώπινο δυναμικό στην παραγωγή, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα στην οικονομία μας. Αυτή η γενιά που έχουμε σήμερα δίπλα μας άνεργη, αυτή η γενιά που φεύγει σήμερα απ’ τη χώρα, που έφυγε, κάποιοι επιστρέφουν κλπ, αυτή η γενιά των νέων Ελλήνων είναι η πιο προσοντούχα γενιά, από πλευράς ουσιαστικών και τυπικών προσόντων, απ’ όσες υπήρξαν στην ιστορία. Με τα πτυχία, τις γλώσσες, τα μεταπτυχιακά, τις γνώσεις του παγκόσμιου γίγνεσθαι, την κινητικότητα, τις εμπειρίες. Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο για να μπουν αυτά τα παιδιά στην ελληνική αγορά, στην ελληνική οικονομία. Είναι ευθύνη μας. Για να αλλάξουμε τα δεδομένα. Για να μπορεί να παραχθεί χρήμα στον τόπο. Αυτή είναι η απάντηση στο πρόβλημά μας.»

ΑρχείοΝέων