Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα κλίμα κινδυνολογίας και έντασης

Συνέντευξη στο Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 93,4 και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Σερρών κ. Μαρκος Μπόλαρης. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Καλημέρα σας κ. Λυκεσά σ’ εσάς και τους ακροατές του ‘’Κόκκινου’’.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τηλεφωνήματα δέχεστε εσείς; Κάτι περίεργα τηλεφωνήματα από κάτι φίλους από κάτι γνωστούς.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Οι επόμενες δεκαπέντε ημέρες είναι κρίσιμες και απ’ ό,τι βλέπω υπάρχει μια πύκνωση γύρω από ένα ζήτημα, η οποία όμως δεν αφορά το Πολιτειακό επίπεδο αλλά το κομματικό, το πολιτικό, τις προσωπικές αγωνίες, φιλοδοξίες και ανασφάλειες. Και όταν αυτό το κλίμα το εντείνει κανείς με φόβο, με κινδυνολογία και με προσπάθεια δημιουργίας πανικού, τότε μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε πολλή ψυχραιμία και σοβαρότητα για να αποκρούσουμε τη δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποιοι το δημιουργούν αυτό το κλίμα, ότι ‘’θα γίνει κάτι φοβερό και τρομερό και θα μας χτυπήσει κάποιος αστεροειδής , τα μαμούθ θα ξυπνήσουν κλπ’’. Το δημιούργησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, χθες συγκεκριμένα, στην εφημερίδα Real όπου χρησιμοποίησε πολλές φορές τη λέξη ‘’φόβος’’.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το κλίμα αυτό το δημιούργησαν όταν την δεύτερη μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης δραματοποίησαν το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα ψήφισε τον Προϋπολογισμό και είχε μπροστά της ένα δίμηνο διαχείρισης μέχρις ότου να προκηρύξει τις διαδικασίες για την έναρξη εκλογής νέου Προέδρου. Άντ΄ αυτού επιχείρησε να δραματοποιήσει τα πράγματα, προκειμένου να μην φέρει στη Βουλή μέτρα τα οποία έχει συμφωνήσει ότι θα πάρει σε σχέση με την Τρόικα και μέσα σε ένα κλίμα έντασης, πίεσης και εκβιασμού να πετύχει την εκλογή Προέδρου. Γι’ αυτό λέω ότι η συζήτηση αυτή δεν αφορά τον Πρόεδρο και τον ίδιο τον θεσμό, αλλά γίνεται για να ξεπεράσει η Κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και να δώσει μια παράταση του βίου της και των ασκούμενων πολιτικών ύφεσης, οι οποίες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική παραγωγική βάση και δημιουργούν προβλήματα συνοχής στην ελληνική κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι πιθανότητες βλέπετε να το καταφέρει αυτό η Κυβέρνηση;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Νομίζω ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα δεν το πέτυχαν. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το σήμερα τι περιλαμβάνει; Αυτή τη βδομάδα ή τις τρείς επερχόμενες ψηφοφορίες;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εγώ βλέπω το σημερινό τοπίο και όπως το είπατε και εσείς εδώ υπάρχουν τηλεφωνήματα. Δεν ξέρω πού θα φθάσει αυτή η ιστορία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσάς σας τηλεφώνησαν κ. Μπόλαρη;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Έχει σημασία κατά πόσο το επιτρέπεις ή δεν το επιτρέπεις και κατά πόσο λειτουργούν ή δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα σου. Όταν μπορείς να διαχειριστείς αυτά τα προβλήματα, τελειώνει η ιστορία. 

Το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί έχει δυο στόχους: Ο πρώτος είναι ότι εκβιάζουμε και πιέζουμε προκειμένου να πειθαναγκαστούν και να πιεστούν κάτω από αυτό το κλίμα που δημιουργείται, ότι δηλαδή «Η Ελλάδα καταρρέει», «Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πιστωτικό γεγονός», «είναι αποδιοπομπαίος τράγος» και «Grexit» για να κάνουν πίσω. Και ο δεύτερος είναι ότι αν δεν κάνουν πίσω να έχουμε ένα κλίμα για να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο που θα είναι κανιβαλική και θα έχει τα χαρακτηριστικά του 2012, ίσως να είναι και χειρότερη. 

Αυτό που έχει σημασία για τους συμπολίτες μας είναι να θυμηθούμε ότι πριν από 8 μήνες η Κυβέρνηση διακήρυττε το θαύμα. Το θαύμα που έχει γίνει το λεγόμενο «success story» και ότι «τα κάναμε όλα καλά», «γλιτώσαμε τον κίνδυνο», «σας σώσαμε» και «ψηφίστε μας στις Ευρωεκλογές». Να θυμηθούμε ότι πριν από σαράντα ημέρες ο κ. Σαμαράς έσκισε τα μνημόνια μαζί με τον Αντιπρόεδρο. Ο κόσμος μάζευε τα σκισμένα χαρτιά από κάτω. Τι έγινε μέσα σε σαράντα ημέρες και άλλαξε όλο αυτό και οι δηλώσεις επιτυχίας έγιναν κίνδυνος απειλής και εξόδου από την Ευρωζώνη; Τι συμβαίνει, πότε λένε ψέματα και πότε δεν λένε; Την αποτυχία του προγράμματος την βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, οι μικρομεσαίοι και οι μη προνομιούχοι Έλληνες, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ασφαλιστικό τους ταμείο και δεν έχουν ασφάλιση. Την βιώνουν όλοι αυτοί που έχουν χάσει την φοροδοτική τος ικανότητα και δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Το βιώνει η μικρομεσαία επιχείρηση η οποία αισθάνεται ασφυξία που αφαιρεί την ρευστότητα από την αγορά. Αυτούς τους πολίτες η Κυβέρνηση προσπαθεί να τους ποδηγετήσει δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου. Δεν πετυχαίνει αυτό το πράγμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα πιστεύετε ότι θα πάμε σε εκλογές;

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Με τα σημερινά δεδομένα είναι το απόλυτο ενδεχόμενο. Εκείνο το οποίο θέλω να υπογραμμίσω για τις επόμενες ημέρες, όπου θα υπάρχουν και προκλήσεις και ένταση, είναι και οι πολίτες και το πολιτικό προσωπικό να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία, για να υπάρχει σωστή διαχείριση υπέρ της χώρας, υπέρ των πολιτών, υπέρ του κοινωνικού συνόλου και υπέρ των παραγωγικών τάξεων. Έχει μεγάλη σημασία να κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ελπίζω να την κρατήσουν και από το εξωτερικό.

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Στο εξωτερικό είναι άνθρωποι και συμφέροντα, αλλά και κόμματα που έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα συμφέροντα είτε από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό, είτε από την Ευρώπη είτε από τις περίφημες αγορές, δηλαδή τον διεθνή καπιταλισμό, θα επιχειρήσουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, όποια θεωρεί ο καθένας πως είναι αυτά. Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους. Ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.

 

 

ΑρχείοΝέων