Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η Κυβέρνηση τους τελευταίους εφτά μήνες δεν διαχειρίστηκε με τον σεβασμό που έπρεπε το αξίωμα του ανώτατου άρχοντα

Εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» στο Kontra Channel με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Η προκήρυξη της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι όπως έγινε αιφνιδιαστικά δύο μέρες μετά από την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, νομίζω ότι για την Κυβέρνηση και για τον Πρωθυπουργό ήταν η ομολογία κατάρρευσης της όποιας διαπραγματευτικής ικανότητας είχε σε σχέση με τους δανειστές. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να πολώσει τα πράγματα με κινδυνολογία και ένταση, δείχνει ότι στο μυαλό του έχει την μετά από την αποτυχημένη διαδικασία διαχείριση της κατάστασης. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή το σενάριο των εκλογών; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το σενάριο εκλογών και το σενάριο διατήρησης της αρχηγίας στη Νέα Δημοκρατία, γιατί ξέρετε ότι αυτά αμφισβητούνται ταυτόχρονα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το δικό σας «παρών» θα ισχύει μέχρι τέλους και στις τρεις ψηφοφορίες, από ό,τι κατάλαβα; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εξήγησα πως η Κυβέρνηση τους τελευταίους 7 μήνες διαχειρίστηκε την προεδρική εκλογή, όχι με τον σεβασμό που έπρεπε στο αξίωμα του ανώτατου άρχοντα, όχι σε επίπεδο πολιτειακό, αλλά σε επίπεδο πολιτικό, κομματικό, προσωπικό. Δηλαδή, οι ερωτήσεις οι οποίες μας απευθύνονται από την εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές είναι αν θα ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όποιος κι αν είναι αυτός, προκειμένου να συνεχίσει και να παραταθεί ο βίος της συγκυβέρνησης και της ασκούμενης πολιτικής. Αυτής της πολιτικής, λόγω της οποίας ο ελληνικός λαός, η παραγωγική βάση, η κοινωνία βιώνουν τις δυσμενέστατες συνέπειες. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μου απαντάτε ότι θα επιμείνετε στο «παρών» μέχρι τέλους; Ακόμη και αν σας πουν ότι δίνουν ημερομηνία εκλογών, ότι θα πάμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, θα επιμείνετε εσείς στο «παρών» που είναι «όχι» ουσιαστικά μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, σωστά; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Είναι απολύτως σαφές, διότι είναι μία πολιτική άρνηση στη λογική των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά στην ομάδα των ανεξαρτήτων βουλευτών, στην οποία συμμετέχετε κι εσείς, πού πλησιάζει η απόφαση των βουλευτών συναδέλφων σας; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Η κοινοβουλευτική ομάδα αυτή δεν έχει πολιτική και ιδεολογική ομοιογένεια. Δεν μπορεί κανείς να απαντήσει εκ μέρους της ομάδας, εκεί υπάρχουν πρόσωπα που έχουν διαφορετικές προελεύσεις, διαφορετικό πολιτικό πιστεύω, διαφορετικές διαδρομές αλλά και διαφορετική ιδεολογική στάση απέναντι στην κοινωνία. Άρα μην περιμένετε τι θα πουν οι ανεξάρτητοι ως σύνολο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή όμως θα προκύψουν εκλογές και μάλιστα πολύ σύντομα, εσείς πού θα είσαστε υποψήφιος; 

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εκείνο το οποίο λέω επανειλημμένως είναι ότι επειδή ακριβώς το πρόβλημα της χώρας είναι μεγάλο, χρειαζόμαστε συνέργειες, σε άλλη κατεύθυνση από αυτές τις πολιτικές διεργασίες που έχει δεχθεί η συγκυβέρνηση. Πιστεύω ότι χρειάζεται μία συμπαράταξη δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, με άλλη πρόταση για τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα που έχει φέρει την πραγματική οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο.

 

ΑρχείοΝέων