Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η κυβέρνηση έχει βγάλει από την ατζέντα της την αναπτυξιακή διάσταση και έχει εστιάσει απλά στη φοροεισπρακτική, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον αδυναμία φοροδοτική

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά και στο δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό 

Δημοσιογράφος: Στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Μάρκο Μπόλαρη. Κύριε Μπόλαρη

Μπόλαρης: Καλή σας μέρα κύριε Αργυρέ. Καλημέρα στους ακροατές των Παραπολιτικών.

Δημοσιογράφος
: Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως βλέπεται εσείς τις διορθώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ και αν σας ικανοποιούν καθώς στις αγροτικές κυρίως περιοχές έχουν γίνει τα λάθη την προηγούμενη περίοδο και δημιούργησαν τόσες αντιδράσεις.

Μπόλαρης
: Να κάνω μια αρχικά γενική σκέψη. Κύριε Αργυρέ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου η τεράστια πλειοψηφία των μικρομεσαίων Ελλήνων, που σηκώνουν τα οικονομικά βάρη, έχουν φοροδοτική αδυναμία. Γιατί όταν δεν παράγεται κάτι στον τόπο όταν δηλαδή η κυβέρνηση έχει βγάλει από την ατζέντα της, από την προβληματική της, την αναπτυξιακή διάσταση και έχει εστιάσει απλά στην φοροεισπρακτική, η φοροδοτική δυνατότητα των μικρομεσαίων, καθημερινά λιγοστεύει. Φτάνουμε λοιπόν σε ένα σημείο όπου πλέον υπάρχει αδυναμία φοροδοτική. Τώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί με διάφορους τρόπους και διάφορους φόρους να καλύψει τους στόχους της. Το πρόβλημά μας δεν είναι το ότι μπαίνουν στόχοι, το πρόβλημά μας είναι ότι μπαίνουν λάθος στόχοι, οι οποίοι είναι σε αναντιστοιχία με την πραγματική δυνατότητα που έχει ο φορολογούμενος πολίτης. Μένουμε λοιπόν σε ένα φοροδοτικό σύστημα και αυτό θέλω να υπογραμμίσω. Εκείνο το οποίο χρειαζόμαστε είναι ένα απλό, διάφανο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Αυτό δεν αφορά την κυβέρνηση, με αυτό δεν ασχολείται η κυβέρνηση. Ακούμε συνεχώς τη λέξη φορολογική μεταρρύθμιση , κάθε υπουργός εισηγείται 6 νομοσχέδια που έχουν τον τίτλο φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά αυτό το άλλο φορολογικό σύστημα, το οποίο είναι απλό, το καταλαβαίνει ο κάθε ένας, είναι διάφανο, το αντιλαμβάνονται όλοι, είναι δίκαιο και είναι ηλεκτρονικά οργανωμένο, δεν φαίνεται να τους απασχολεί. 

Δημοσιογράφος
: Γιατί δεν τους απασχολεί κύριε Μπόλαρη;

Μπόλαρης: Γιατί δεν θέλουνε να πιάσουν τα μεγάλα «ψάρια». Το δίχτυ είναι τέτοιο ώστε τα μεγάλα «ψάρια» να μπορούν να το σκίζουν και να φεύγουνε. Γι’ αυτό και έχουμε το πρόβλημα στο οποίο αναφερθήκατε προηγουμένως με τα καύσιμα. Για το λαθρεμπόριο, για τη μείωση κλπ Δηλαδή εσείς μπορείτε να φανταστείτε πόσο γελοίο ηχεί στα μάτια ενός τρίτου, ο οποίος παρακολουθεί τα πράγματα στην Ελλάδα, να βγαίνει η Κυβέρνηση και να λέει ότι, επειδή θέλω να πατάξω το λαθρεμπόριο καυσίμων τιμωρώ τους πολίτες και έχω αυξημένη την τιμή στα καύσιμα;

Δημοσιογράφος
: Η προσωπική μου άποψη κ. Μπόλαρη είναι ότι επικοινωνιακά δεν έχουν ακολουθήσει το σωστό δρόμο. Θέλω να πω ότι ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν μόνο οι φόροι , όπως έχει υπερτονίσει ο εκάστοτε Υπουργός, αλλά ήταν και να αναδιατάξει το εμπορικό ισοζύγιο. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα τώρα.

Μπόλαρης
: Είναι κατανοητά αυτά που λέτε αλλά η αναδιάταξη του εμπορικού ισοζυγίου με το να έχουμε πολίτες στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι υποφέρουν και κυκλοφορούν με κουβέρτες, δε γίνεται, δεν είναι πολιτική αυτή.

ΑρχείοΝέων