Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Η συζήτηση που διεξάγεται δεν αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

• Η συζήτηση που διεξάγεται δεν αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
• Αφορά την έγκριση συνέχισης της ασκούμενης πολιτικής ύφεσης
• Στην πολιτική αυτή που αποσαρθρώνει την πραγματική οικονομία και απειλεί την κοινωνική συνοχή, απαντώ με όχι.


Απόσπασμα συνέντευξης στη ΝΕΡΙΤ 30/10/2014

Δημοσιογράφος: Πάμε τώρα στο πολιτικό ζητούμενο. Πιστεύεται ότι η οικονομία είναι αυτή που θα κρίνει και το θέμα της εκλογής Προέδρου ή όχι ; 

Μάρκος Μπόλαρης:  Έχει ανοίξει κ. Σαράντη, μια συζήτηση την επομένη των ευρωεκλογών για το αν θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι, βουλευτές για να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν κουράζομαι να λέω ότι αυτή είναι μια επιχείρηση η οποία στόχο έχει να πάρει από τα μάτια του πολίτη, από τη συζήτηση, στα δημόσια φόρα, τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, να πάρει δηλαδή από το δημόσιο λόγο, το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο Έλληνας πολίτης που δε μπορεί να πληρώσει π.χ. το ασφαλιστικό του ταμείο ή τον ΕΝΦΙΑ. 
Είναι πρόσχημα η συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα μπορεί να γίνει αν ξέρουμε ότι υποψήφιος είναι ο Χ και ο Ψ και θα συζητήσουμε με όρους το ποιος είναι ο καλύτερος και ικανότερος να εκπροσωπήσει την χώρα. Όμως η συζήτηση σήμερα γίνεται με όρους που λένε «θα ψηφίσετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όποιος και να είναι αυτός, προκειμένου να παραμείνει η παρούσα κυβέρνηση και να συνεχιστεί η παρούσα πολιτική ύφεσης που διαλύει την πραγματική οικονομία;».

Η συζήτηση δεν γίνεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά για το αν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Σε αυτή την συζήτηση που γίνεται με αυτούς τους όρους, εγώ έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου λέγοντας ότι αυτή η πολιτική ύφεσης που επιβάλλει η γερμανική δεξιά, η οποία αποσαρθρώνει την οικονομία της χώρας και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνική συνοχή στην χώρα θα πρέπει να αλλάξει.

Δημοσιογράφος: Εσείς θα κληθείτε μαζί με τους 299 συναδέλφους σας να ψηφίσετε. Τα κριτήρια τα δικά σας για την ψήφο σας ποια θα είναι; Θα περιμένετε να δείτε πρόσωπο και τότε θα αποφασίσετε;

Μάρκος Μπόλαρης : Η συζήτηση με τους όρους που αυτή γίνεται είναι ένα προπέτασμα καπνού, προκειμένου να σταματήσουν οι πολίτες να συζητούν το μέγεθος της κυβερνητικής οικονομικής αποτυχίας. Γι’ αυτό και λέω όχι. Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει.
Επίσης να υπογραμμίσω ότι έχει ανοίξει άλλη μία συζήτηση, επί της διαδικασίας επίσης παραπλανητική. Λένε κάποιοι ότι: «το Σύνταγμα προβλέπει ότι θα πρέπει να ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρέπει να σεβαστούμε τον θεσμό και να ψηφίσουμε για Πρόεδρο». Το Σύνταγμα δεν προβλέπει μόνο αυτό. Ορίζει ότι αν δεν υπάρχει συναίνεση - και η συναίνεση έχει σχέση με την πολιτική - τότε εάν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι, δεν εκλέγεται ΠτΔ. Γίνονται εκλογές και επιδιώκεται συναίνεση μετά τις εκλογές ή εκλογές με 151 ψήφους. 
Όμως πάνω στην συγκεκριμένη πολιτική που ασκείται, η οποία εξοντώνει τους μικρομεσαίους πολίτες και την μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση. Συνεπώς θα πάμε σε εκλογές και μετά θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

 

ΑρχείοΝέων