Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Μάρκος Μπόλαρης: Φυσάει Βαρδάρης και ανοίγει ορίζοντες, δείχνει προοπτικές

«Στη Θεσσαλονίκη ξεκινήσαμε: Φυσάει Βαρδάρης…» τονίζει στην NewsMail.gr ο Μάρκος Μπόλαρης, λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας: ««Ανταποκρίνομαι στην πρόκληση Δημοκρατίας, στην ανάγκη κοινωνικής συνοχής, στο επείγον της πραγματικής οικονομίας για ανάπτυξη. Έχω επίγνωση ότι πρόκειται για πρόκληση συλλογική, που αφορά τους πολίτες που χειμάζονται από την κρίση». Ο κ. Μπόλαρης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του συνδυασμού του με τη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «Ποιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ;» μπροστά στο ενδεχόμενο ρήξης με την παράταξη, από την οποία προέρχεται.

Γιατί θα είστε υποψήφιος για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας;

Ανταποκρίνομαι στην πρόκληση Δημοκρατίας, στην ανάγκη κοινωνικής συνοχής, στο επείγον της πραγματικής οικονομίας για ανάπτυξη.
Έχω επίγνωση ότι πρόκειται για πρόκληση συλλογική, που αφορά τους πολίτες που χειμάζονται από την κρίση.
Έχω στέρεη πεποίθηση ότι η Περιφέρεια πρέπει να λειτουργήσει ως θεσμός Αυτό – Διοίκησης, εκφράζοντας τις παραγωγικές, πολιτικές, οικονομικές, πνευματικές δυνάμεις του τόπου.
Η Περιφέρεια ως Αυτό – Διοίκηση είναι, πρέπει να είναι πυλώνας Δημοκρατίας, με συμμετοχή πολιτών, φορέων, συλλογικοτήτων.
Δηλαδή εννοώ ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει κέντρο λήψης απόφασης για τα θέματα που αφορούν τον τόπο.
Ποιο ΠΑ.ΣΟ.Κ;

Φοβάστε ότι θα κατηγορηθείτε για υπονόμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ,από το οποίο προέρχεστε, με την υποψηφιότητά σας;

Ποιο ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Οι μη προνομιούχοι Έλληνες, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι άνεργοι, οι νοικοκυρές, οι συνταξιούχοι και κυρίως τα νέα παιδιά αισθάνονται πολιτικά άστεγοι.

Τα κόμματα υπάρχουν για να εκφράσουν τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις αγωνίες τους, τα προβλήματά τους, τις προσδοκίες τους, να’ ναι πυλώνες δημοκρατίας, μοχλοί για να πάει μπροστά ο τόπος. Όταν αποτυγχάνουν, απλά παραμερίζονται. Οι πολίτες, οι δημοκρατικοί πολίτες, οι ενεργοί πολίτες συνεχίζουμε.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την Κεντρική Μακεδονία;

Η Κεντρική Μακεδονία είναι η μεγάλη περιφέρεια της χώρας. Με κρισιμότατη γεωστρατηγική θέση και πλεονεκτήματα.
Με τις μεγάλες πεδιάδες και τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες. Με τις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές και βιοτεχνικές ζώνες. Με το εξαιρετικής σημασίας λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το σημαντικότερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Με ζωντανές τις μνήμες του Αλέξανδρου και του Αριστοτέλη. Με παρούσες τις προκλήσεις τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Η μέχρι σήμερα στατική αντίληψη διαχείρισης από τις υπηρεσίες των πρώην επτά νομών, που συναποτελούν την περιφέρεια, έχει βαλτώσει τις προσδοκίες των πολιτών.

Αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στις δομές της Περιφέρειας. Υπηρεσίες φιλικές στον πολίτη , στον εργαζόμενο, στον επιχειρηματία. Υπηρεσίες που υπηρετούν και δεν τσακίζουν γραφειοκρατικά. Αξιόπιστες και αποτελεσματικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες για διαφάνεια και γρήγορη επίτευξη στόχων.

Πολιτικές για τη διάσωση της κοινωνικής συνοχής, για τη στήριξη των ανέργων. Πολιτικές για να φέρουμε στην Περιφέρεια χρηματοδοτήσεις, προγράμματα, επενδύσεις, επιχειρήσεις. Για να μην αναζητήσει ευκαιρίες ούτε ένα παιδί στο εξωτερικό.

Θα λέγατε όχι στη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ;

Η υπόθεση της Αυτό – Διοίκησης είναι άσκηση και επίτευγμα δημοκρατίας. Συλλογική προσπάθεια για να διοικηθεί δημοκρατικά με συμμετοχή πολιτών και φορέων ο τόπος.
Η Περιφέρεια είναι πυλώνας δημοκρατίας και ως τέτοιος καταξιώνεται στο κοινωνικό – πολιτικό «ΕΜΕΙΣ» του Στρατηγού Μακρυγιάννη κι όχι στο «εγώ» της επί μέρους ιδιώτευσής μας.

Αν μείνετε εκτός δεύτερου γύρου, θα επιλέξετε με βάση το μνημόνιο, τον εκλεκτό για την περιφέρεια;

Δεν είναι απλά δική μου διαπίστωση ότι το πρόγραμμα ύφεσης που επιβάλλεται στη χώρα δεν είναι βιώσιμο !
Το βιώνουν τρομακτικά το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι μικρομεσαίοι που παλεύουν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους, οι συνταξιούχοι που έμειναν χωρίς θέρμανση, τα νέα παιδιά με πτυχία, γλώσσες, μεταπτυχιακά που ξενιτεύονται.

Η πολιτική που ασκείται πρέπει να αλλάξει. Αποσαθρώνει την πραγματική οικονομία. Θέτει σε διακινδύνευση την κοινωνική συνοχή, σωρεύει οργή.

Είναι σημαντικό για όσους δεν διδάχτηκαν από την Βαϊμάρη του 1929 –‘ 30, όσους δεν βλέπουν την οργή που προκαλεί η ανεργία και στέλνει κόσμο στ’ ακροδεξιά, να τους πούμε ξεκάθαρα ότι δεν λύνονται τα πολιτικά ζητήματα με ποινικές διαδικασίες, αλλά με αλλαγή πολιτικής.

Ποια τα χαρακτηριστικά του συνδυασμού σας; Συμφωνείτε με την ανάγκη για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού;

Δεν απευθύνομαι στους συμπολίτες μου ζητώντας τους εντολή για να άρχω της Περιφέρειας ( Περιφερει – άρχης).
Ως επικεφαλής προσωπικά και το σύνολο της παράταξης, θέτουμε τις γνώσεις μας, την πολιτική, επαγγελματική, κοινωνική, οικογενειακή εμπειρία μας, τη στέρεη θέλησή μας , την αξιοπρέπειά μας και το «είναι μας» , για να υπηρετήσουμε σε καιρό κρίσης τον τόπο και τους πολίτες.

Έχοντας απόλυτο σεβασμό στην αγωνία και τον ιδρώτα των συμπολιτών μας, δηλαδή με σεβασμό όχι απλά στην ψήφο αλλά στο δημόσιο χρήμα. Ο σκοπός είναι η αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων του θεσμού της Περιφέρειας, με αποφάσεις που λαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη ,για να υπηρετήσουμε τον τόπο.

Ποιόν από τους Απόστολο Τζιτζικώστα, Γιάννη Ιωαννίδη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου θεωρείτε δυσκολότερο αντίπαλο;

Όταν οι πολίτες πεισθούν για την αναγκαιότητα της αλλαγής και την βασιμότητα της πρότασης, τότε ξεπερνιούνται με την δική τους εντολή και εκλογικά και πολιτικά και γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια.
Όταν φυσάει βοριάς, όταν φυσάει Βαρδάρης σκορπίζει την καταχνιά, την ομίχλη, την υγρασία, ξαστερώνει, ανοίγει ορίζοντες, δείχνει προοπτικές.
Στη Θεσσαλονίκη ξεκινήσαμε: Φυσάει Βαρδάρης…

ΑρχείοΝέων