Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Μέριμνα της κυβέρνησης να μην πληγεί η πρώτη κατοικία

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη και μεριμνά για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής - Πρώτη έγνοια να μην πλήξουν οι πλειστηριασμοί την πρώτη κατοικία των μικρομεσαίων 

Συνέντευξη του Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου Μπόλαρη στον ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή «Πρωινή Φρουρά» των δημοσιογράφων Γιάννη Μακρυγιάννη και Μάκη Πολλάτου, στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Ερωτώμενος για το μεγάλο ζήτημα των πλειστηριασμών, ο κ. Μπόλαρης ανέφερε:

«Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα, το οποίο έχει δύο σκέλη: ένα μεγάλο σκέλος είναι τι γίνεται με όλους αυτούς που χρησιμοποίησαν το τραπεζικό σύστημα, μέσα από ιστορίες «επιχειρηματικές», οι οποίες οδήγησαν σε ναυάγια επιχειρήσεων και στην έξοδο των χρημάτων στο εξωτερικό. Και υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, των πολλών, των μικρών, οι οποίοι μέσα από αυτές τις διαδικασίες πήραν ένα σπίτι για να βάλουν τα κεφάλια τους από κάτω, να βάλουν τα παιδιά τους μέσα και οι οποίοι, αντιμετωπίζοντας και πληρώνοντας την κρίση για την οποία δε φταίγανε, κινδυνεύουνε να ξεσπιτωθούνε όπως ξεσπιτωθήκανε πολλά εκατομμύρια Αμερικάνοι όταν το 2007-2008 ξεκίνησε αυτή η κρίση από τις ΗΠΑ.
Πρέπει να είναι η έγνοια μας και η πρώτη προτεραιότητα, του κράτους, της πολιτείας, της κυβέρνησης, του πολιτικού συστήματος, να καλύψουμε αυτό τον κόσμο. Δεν έχουμε περιθώρια, στο σημείο που είμαστε, να διαρρήξουμε την κοινωνική συνοχή με τέτοιου είδους πολιτικές. Από την άλλη, είναι σαφές ότι όλοι αυτοί που είχανε πάρει τα μεγαλοδάνεια, είτε για εργοστάσια τα οποία είναι κουφάρια, είτε για άλλες δραστηριότητες, και τα λεφτά τα έχουνε στοκαρισμένα κάπου στο εξωτερικό, αυτοί θα πρέπει να πληρώσουνε, και αυτά τα ακίνητα, τα μεγαλοακίνητα, που αγοραστήκαν με λεφτά των καταθετών, θα πρέπει να επιστρέψουν.»

Για τις προσπάθειες παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, ο κ. Μπόλαρης τόνισε ότι: 

«Εάν δε λύσουμε το θέμα με τη διαδικασία των πλειστηριασμών, για την πρώτη κατηγορία στην οποίαν αναφέρθηκα, την κατηγορία των μεγαλοδανείων, θα υπάρχει σαφές ζήτημα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την οποία θα κληθούμε να την πληρώσουμε πάλι οι πολλοί… Αυτοί λοιπόν οι οποίοι αδιακρίτως τοποθετούνται κατά των πλειστηριασμών, και αυτών οι οποίοι αδίκησαν τον τόπο, πήραν τα λεφτά των πολλών, μικρών καταθετών για να τα κάνουνε τις δικές τους επιχειρηματικές ή αεριτζίδικες δραστηριότητες, και όπως λέω για τρίτη φορά να τα ταξιδέψουν και να τα φυλάγουν στο εξωτερικό, εάν υπέρ αυτών παρεμβαίνουν αυτοί που εμφανίζονται στα ειρηνοδικεία, τότε έχουμε τραγωδία, η οποία οδηγεί τη χώρα σε καινούρια περιπέτεια. Χρειαζόμαστε ένα σαφέστατο διαχωρισμό, ο οποίος θα καλύψει και θα προστατεύσει τους πολλούς, τους μικρούς, οι οποίοι έχουν πληγεί από την κρίση. Και αυτή είναι η αγωνία, η μέριμνα και η προετοιμασία της κυβέρνησης.
Υπάρχει και η υποχρέωση και η αναγκαιότητα, γιατί εάν η διαδικασία της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών, όπως επιχειρείται, γίνεται αδιακρίτως, και υπέρ των μεγαλοοφειλετών και υπέρ των μικρών οι οποίοι έχουν το διαμέρισμα των 50 ή των 60 και 70 τετραγωνικών, τότε οδηγούμαστε σε αδιέξοδο το οποίο θα κληθούν να το πληρώσουνε πάλι αυτοί οι οποίοι σήκωσαν μέχρι τώρα το βάρος της κρίσεως δηλαδή οι πολλοί, οι μικροί, οι μεσαίοι. Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί, και για αυτό δουλεύει αυτή τη στιγμή το επιτελείο.»

 

ΑρχείοΝέων