Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Να εκφράσουμε με υπεύθυνο λόγο τη Δημοκρατική Παράταξη: για την κοινωνική συνοχή σήμερα, με πρόταση και ελπίδα για το αύριο

Από τη συνέντευξη στην ΕΡΑ Σερρών, στους δημοσιογράφους Δέσποινα Γιαννακίδου και Λεωνίδα Κασάπη

Τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις χαρακτηρίζονται και τοποθετούνται στον οριζόντιο άξονα δεξιά – κέντρο – αριστερά, ανάλογα με την πολιτική πρόταση που κομίζουν και την πολιτική που υλοποιούν στην καθημερινή τους παρέμβαση.

Τα κόμματα ιδρύονται και λειτουργούν για να εκφράσουν τα νόμιμα συμφέροντα, τις αγωνίες και τα οράματα συγκεκριμένης ή συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών ομάδων πολιτών. Ο Ανδρέας όταν ίδρυσε το Πατριωτικό Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα επεδίωξε και πέτυχε να εκφράσει τους μη προνομιούχους Έλληνες, τους μικρομεσαίους. Απευθυνόμενος στο λαό έκανε ονομαστικό προσκλητήριο σ’ αυτούς που ζητούσε την έγκριση, την εμπιστοσύνη και την ψήφο. «Τον εργάτη, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, τον φοιτητή, τον βιοτέχνη, τον υπάλληλο, τον επιστήμονα, την νοικοκυρά, τον συνταξιούχο.
Αυτοί οι μη προνομιούχοι, είναι οι συμπολίτες μας, οι Έλληνες που σηκώνουν το βάρος της σημερινής κρίσης της Χώρας μας.

Οι έχοντες είχαν φροντίσει να φυγαδεύσουν – είτε συμπεριλαμβάνονται στις διάφορες λίστες Λαγκάρντ, είτε όχι – το πλεόνασμα στο εξωτερικό.

Αυτοί οι μη προνομιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας της Χώρας είναι σήμερα σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό αδιέξοδο. Είναι αυτοί που με σοβαρότητα και εμμονή εκφράζουν σε κάθε δημοσκόπηση την δική τους απαιτητική, ποιοτική αξίωση. Δεν τους εκφράζει ο κομματικός λόγος και η πολιτική δράση όπως υλοποιείται καθημερινά. Δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Έχουν μεγαλύτερες αξιώσεις από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας. Είναι οι πολίτες που απαρτίζουν τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη. 

Μαζί μ’αυτούς τους ανήσυχους, απαιτητικούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες επιθυμώ να εκφράσουμε με υπεύθυνο λόγο, την αγωνία της Δημοκρατικής Παράταξης για την κοινωνική συνοχή σήμερα, και με στιβαρή πρόταση και ελπίδα για τα νιάτα, για το αύριο.

ΑρχείοΝέων