Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ο τόπος χρειάζεται σχέδιο πορείας και καλό καπετάνιο

Συνέντευξη στη Voria.gr του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Συμμετέχω», Μάρκου Μπόλαρη

Αισιόδοξος ότι η παράταξή του «Συμμετέχω» θα είναι στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών της Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Μάρκος Μπόλαρης, στη συνέντευξή του στη Voria.gr.

Ο κ. Μπόλαρης σημειώνει ότι τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις «απευθύνονται σε αφελείς», αμφισβητώντας ότι μπορεί η ΝΔ να έχει δύναμη 50% στην Κεντρική Μακεδονία, όπως αθροιστικά δίνουν τα γκάλοπ στους δυο υποψήφιους που προέρχονται από την ιδεολογική μήτρα της, τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Ιωαννίδη.
Κατακεραυνώνει την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κάνοντας λόγο για «ιδεολογικούς εκφραστές των διοικητικών μηχανισμών και των παράκεντρων εξουσίας», αλλά και για «σύστημα κολλητών, ευνοούμενων και απευθείας αναθέσεων».

Ο κ. Μπόλαρης θεωρεί ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν το πρόγραμμά του, καταθέτοντας τους πέντε βασικούς άξονες μιας διοίκησης της Περιφέρειας φιλικής προς τον πολίτη.
Έξω από την κριτική του δε μένει και η κυβέρνηση, η οποία όπως αναφέρει «ξεπουλάει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του τόπου, τις υποδομές, όπως το λιμάνι και το αεροδρόμιο». Και βάζει ως στόχο την «υπέρβαση της πελατειακής και εγχώριας διαπλοκής».

-Θεωρείτε ότι μπορείτε να βρεθείτε στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και να διεκδικήσετε επί ίσοις όροις την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Μια στοιχειωδώς έγκυρη επεξεργασία των δεδομένων που εστιάζονται στα προβλήματα της Περιφέρειας, στις αγωνίες των πολιτών, στις αναπτυξιακές προτεραιότητες, στο διαπιστωμένο αίτημα για αλλαγή νοοτροπίας και αντίληψης στη διοίκηση αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της «Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης - Συμμετέχω». Ως έλλογη και χωρίς την πίεση ψευτοδιλημμάτων εκλογική συμπεριφορά είναι η απάντηση στις προσδοκίες των πολιτών. Αντλούμε τη βεβαιότητα συμμετοχής στην τελική μάχη από την ανταπόκριση του κόσμου στο δικό μας προσκλητήριο για ένα ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό σχήμα που δίνει ελπίδα και προοπτική στο αναπτυξιακά όραμα για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Μόνο σε αφελείς βέβαια απευθύνονται δημοσκοπήσεις που παραβιάζοντας στοιχειώδη μαθηματικά δίνουν σε ομόλογα ιδεολογικά σχήματα, κλάδους του ίδιου κορμού διαπλοκής και αδιαφάνειας που πνίγει κάθε δημιουργική προσπάθεια, ποσοστά αθροιστικά μεγαλύτερα και από όσα εισέπραξαν στις προηγούμενες εκλογές. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι εκτιμούν πως το 25% της πολιτικής μήτρας από την οποία προέρχονται οι κκ. Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης συγκεντρώνει αθροιστικά στις δημοσκοπήσεις 50%.

Γιατί βέβαια οι νοήμονες πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι είναι οι ιδεολογικοί εκφραστές των διοικητικών μηχανισμών και των παράκεντρων εξουσίας που καλλιεργούν χρόνια τώρα το σύστημα των κολλητών και των ευνοούμενων, των απευθείας αναθέσεων.

Απέναντι σε ένα σύστημα, με έδρα το μητροπολιτικό κέντρο της Περιφέρειας, τη Θεσσαλονίκη, που ευτέλισε τα προηγούμενα χρόνια θεσμούς και καταδίκασε την περιοχή στην ανυποληψία και στην αναπτυξιακή υστέρηση, οι πολίτες έχουν ως επιλογή ένα ακηδεμόνευτο αυτοδιοικητικό σχήμα. Απέναντι στους επίγονους της προηγούμενης διοίκησης, με όποιο σχήμα κι αν εμφανίζονται για να εγκλωβίσουν τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, υπάρχει μια άλλη επιλογή προοπτικής και ελπίδας για τον τόπο. Είναι η πλειοψηφία των πολιτών που ανταποκρίνονται στην πρόκληση για να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να συμμετάσχουμε σε παραγωγική ετοιμότητα. Δεν φοβόμαστε από παραπλανητικούς αριθμούς και υπολογισμούς που δεν αντέχουν στη δοκιμασία της λογικής εγκυρότητας, είμαστε η δύναμη ανατροπής του φαύλου παρελθόντος, ο Βαρδάρης της ξαστεριάς, και ταυτόχρονα η δύναμη της δημιουργίας. 

voria.gr

ΑρχείοΝέων