Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Ομιλία Μάρκου Μπόλαρη στη Γενική Συνέλευση του Μακεδονικού Συλλόγου στο Σικάγο

Χαιρετισμό στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Μακεδονικού Συλλόγου στο Σικάγο των Η.Π.Α, απηύθυνε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της «ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ» στο Elmhurst του Illinois, με απολογισμό εκ μέρους του Δ.Σ. που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Γουλάρας.

Στην συνεστίαση που ακολούθησε, ο Μάρκος Μπόλαρης μίλησε αναφερόμενος στην κρίσιμη ευρωπαϊκή και ελληνική συγκυρία.

Εστίασε στα εθνικά ζητήματα και ιδιαίτερα στις διεργασίες για το Σκοπιανό.

Αναφέρθηκε επιγραμματικά, στα επιχειρήματα της ιντελιγκεντσιας των Σκοπιανών περί μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας, χαρακτηρίζοντάς τα ως ανιστόρητα.

Έδειξε την αυτοπαγίδευση της ηγεσίας του γειτονικού κράτους σε αδιέξοδα εθνικιστικά παραληρήματα και υπογράμμισε την δική μας ευθύνη για σοβαρότητα , υπευθυνότητα, ιστορική και πολιτική βεβαιότητα και άρα αυτοπεποίθηση για δικαίωση. 

Ενημέρωσε εν κατακλείδι για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των εξαιρετικής ιστορικής, αρχαιολογικής και φιλολογικής σημασίας χειρογράφων και κειμηλίων που αφαιρέθηκαν από τον Βουλγαρικό στρατό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου πολέμου από Πατριαρχικές Σταυροπηγιακές Μονές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Γι' αυτό επισήμανε ότι η παρέμβαση των απανταχού Μακεδόνων και των Πανελλήνων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γι' αυτό ζήτησε από τους καταξιωμένους ομογενείς, τη δική τους σοβαρή παρέμβαση με την δυνατότητα επιστημονικής τεκμηρίωσης που διαθέτει στα εθνικά μας θέματα .

ΑρχείοΝέων