Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Όχι στην παράταση των επιβαλλόμενων πολιτικών ύφεσης που έχουν αποσαρθρώσει την πραγματική ελληνική οικονομία και οδηγούν σε εξαθλίωση την μικρομεσαία ελληνική τάξη

Εκπομπή Kontra Channel "Επί του πιεστηρίου" με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Μάκη Κουρή.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Υπάρχουν δύο ξεχωριστά ζητήματα. Το ένα είναι ότι πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το άλλο είναι το αν θα παραταθεί η πολιτική που ασκείται σήμερα στη Χώρα. Πολιτική που επιβάλλεται, όχι από την τρόϊκα, αλλά από τη γερμανική δεξιά. Πολιτική την οποία περιέγραψε πάρα πολύ ωραία ο γάλλος Υπουργός των Οικονομικών, ο Μοντεμπούρ, και οδήγησε σε πτώση τη γαλλική κυβέρνηση. Πολιτική η οποία με την ύφεση που επιβάλλει στο σύνολο της Ευρώπης με πειραματόζωο την Ελλάδα έχει αποσαρθρώσει την πραγματική ελληνική οικονομία και οδηγεί σε εξαθλίωση την μικρομεσαία ελληνική τάξη. Αυτή λοιπόν η πολιτική επιζητεί επικύρωση για τη συμπλήρωση του αριθμού των 180.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς το αποκλείεται πάντως να ψηφίσετε;

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Δεν υπάρχει περίπτωση! Ο καθένας μιλάει για τον εαυτό του. Στο μέτρο και στο βαθμό που η υποψηφιότητα έχει συνδεθεί με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής ύφεσης, που εφαρμόζεται και διαλύει την πραγματική οικονομία και την μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση, την μικρομεσαία ελληνική τάξη, πρέπει να σταματήσει. Να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτήν την πολιτική. 

Η κα Λαγκάρντ αναγκάσθηκε προχθές, παρεμβαίνοντας από την Αμερική, να πει «Αλλάξτε την πολιτική της ύφεσης. Βάλτε λεφτά στην ανάπτυξη, αγοράστε προϊόντα από τις λοιπές ευρωπαϊκές οικονομίες! Έχετε διαλύσει την Ευρώπη», τους είπε, και κάποιοι κάνουν ότι δεν ακούν. Κάποια στιγμή λοιπόν και οι λάθος πολιτικές ανακαλούνται. Η μόνη που δέχεται αδιαμαρτύρητα αυτή την πολιτική είναι η Ελληνική Κυβέρνηση.

Αυτή λοιπόν την πολιτική δεν την επικυρώνω.

ΑρχείοΝέων