Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Στόχος μου πάντα ήταν να κάνω έργο, τιμώντας την ψήφο των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν

Ο Μάρκος Μπόλαρης γεννήθηκε στα Σέρρας το 1958. Είναι δικηγόρος, με σπουδές στη Νομική του ΑΠΘ, και μεταπτυχιακά στη Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Roosevelt , του Σικάγο. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Τζαμπαζίδου και έχουν έξι παιδιά. Μιλάει αγγλικά.

 

Το 1986 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σερρών και από το 1990 ως το 1994 διετέλεσε αντιδήμαρχος Σερρών, αρμόδιος για τον Πολιτισμό , Κοινων. Πρόνοια και Αθλητισμό. Το διάστημα 1994 -1997 εξελέγη  νομαρχιακός σύμβουλος Σερρών.

Στις εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012 εξελέγη βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ

Το διάστημα 2009-2010 ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου ίδρυσε την Ειδική Μονάδα Ανάπτυξης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στις Περιφερειακές εκλογές 2010 ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και τιμήθηκε από 48,2%  των πολιτών..

Το 2011- 2012 διετέλεσε υφυπουργός Υγείας – Κοινων. Πρόνοιας , αναδιοργανώνοντας το σύστημα των κοινωνικών ιδρυμάτων.

Τον Οκτώβριο του 2012 η τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα επειδή αρνήθηκε να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου . Συνέχισε ως ανεξάρτητος δημοκρατικός βουλευτής.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 , με πρόταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκλέχτηκε βουλευτής, συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ( 2015-2016) . Από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα Υφυπουργός Εξωτερικών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών

Στις  7 Ιούλη οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν για το αν η χώρα θα συνεχίσει μία ομαλή δημοκρατική πορεία, την οποία εγγυάται η  Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ή εάν θα μπούμε σε περιπέτειες ενός ιδιότυπου Μπερλουσκονισμού, δηλαδή της επικυριαρχίας ισχυρού οικονομικού παράγοντα πάνω στην πολιτική.  Είναι εμφανής πίσω και δίπλα από τον πρόεδρο της Ν. Δ. η παρουσία του κουμπάρου κ. Μαρινάκη. Ενός υπόδικου επιχειρηματία, που έχει συγκεντρώσει μεγάλη ισχύ σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και παρεμβαίνει ευθέως στις πολιτικές υποθέσεις και ζητήματα της χώρας.  Η δράση του επιχειρηματία κουμπάρου, αναδεικνύει την αμεσότητα της  απειλής να μπούμε σε περιπέτειες τύπου Μπερλουσκόνι. Φαινόμενα τα οποία οδήγησαν σε καταστάσεις αμφισβήτησης της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και οδήγησαν σε επίπεδο ευτελισμού την δημοκρατική ζωή στην Ιταλία. Σαφέστατο το δίλλημα για τον δημοκρατικό πολίτη της Ελλάδας.

 Πώς οδηγηθήκατε στην απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές μέσα στην έντονα πολωτική περίοδο που διανύουμε και γιατί με το συγκεκριμένο κόμμα;

Σ’ αυτές τις εθνικές εκλογές έχουμε να κάνουμε μια κρίσιμη επιλογή. Αποφασίζουμε για το αν η χώρα θα γυρίσει πίσω σε δεξιές πολιτικές ύφεσης ή αν θα έχουμε μία πορεία προς τα εμπρός. Μια πορεία δημιουργίας, προόδου, ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης και δίκαιης ανάπτυξης στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες. Έχουμε να κάνουμε με έναν δημοκρατικό αγώνα, στον οποίο δηλώνω παρών.

Ανήκω στην μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία για να συνεχίσουμε την πορεία της χώρας με κοινωνική συνοχή, με ελπίδα και προοπτική για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο;

Είναι επίτευγμα που πιστώνεται στον Αλέξη Τσίπρα η έξοδος από τα μνημόνια και βρισκόμαστε σε πορεία εξόδου από την κρίση. Η απάντηση στην πρόκληση της εξόδου είναι μία, η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας, που πρέπει έχει χαρακτηριστικά εξωστρέφειας, ποιότητας, καινοτομίας και  ανταγωνιστικότητας, ώστε να μπορούμε να θέσουμε γερές βάσεις για την συνέχεια. Ήδη, καταγράφεται  ανάπτυξη που αποτυπώνεται στην αύξηση των νέων θέσεων εργασίας και βάζει τα νέα παιδιά στην παραγωγική διαδικασία της χώρας. Έχει σημασία τώρα, αυτή η ανάπτυξη ν’ αφορά όλους τους πολίτες. Ανάπτυξη που δημιουργούν οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πατρίδας μας και όχι απλώς μερικές μεγάλες ξένες , καλοδεχούμενες, επενδύσεις.

Γιατί να ψηφίσουν ειδικά εσάς οι ψηφοφόροι του κόμματος σας;

 Αυτοί που παρακολουθούν την πολιτική μου πορεία γνωρίζουν πως στις θέσεις ευθύνης που βρέθηκα, έκανα την δουλειά που με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.  Ο στόχος μου ήταν πάντα να παράγω έργο, τιμώντας  την ψήφο των ανθρώπων που  μ’ εμπιστεύθηκαν. Αντιτάχθηκα σε φαινόμενα διαφθοράς απ’ όπου κι αν προέρχονταν, όποιο «χρώμα» κι αν είχαν.  Έμεινα πιστός στις αρχές μου, στις αρχές της δημοκρατικής παράταξης και με προσωπικό κόστος. Επεδίωξα την ειλικρίνεια για να  κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια. Δεν έχω κρύψει ποτέ τίποτα, δεν έχω πει ποτέ ψέματα και αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω.

Θεωρείτε ότι η πολιτική μπορεί ακόμη και σήμερα να προσφέρει λύσεις κι αν ναι με ποιον τρόπο;

Η πολιτική ακουμπά κάθε πτυχή της ζωής μας. Βάζει το πλαίσιο το οποίο καθορίζει την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον μας. Το αν θα λύσει προβλήματα ή θα δημιουργήσει επιπλέον, εξαρτάται από την στόχευση και τον τρόπο εφαρμογή της. Στην χώρα μας το ξέρουμε καλά αυτό, το ζήσαμε όλοι. Οι λάθος πολιτικές μας οδήγησαν στα μνημόνια, ενώ οι πολιτικές που είχαν στο κέντρο τους τον άνθρωπο κατάφεραν να διασώσουν την κοινωνική συνοχή. Στις 7 του Ιούλη αποφασίζουμε ποια πολιτική θέλουμε. Αποφασίζουμε για την ζωή μας.

ΑρχείοΝέων