Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Στρατηγικό Σχέδιο με πέντε προτεραιότητες

Σε πέντε βασικούς άξονες στηρίζεται, κατά προτεραιότητα, το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα σύμφωνα με όσο ανέφερε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Μάρκος Μπόλαρης. Όπως ειδικότερα είπε ο κ. Μπόλαρης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, υποχρέωση της Κυβέρνησης αποτελεί η ενίσχυση του αγρότη, η εφαρμογή νέας πολιτικής για την αγροτική γη, η προώθηση νέου πλαισίου για την διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα, η στήριξη των αγροτικών προϊόντων και τα εργαλεία για την υλοποίηση της στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

<<Η αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών συνιστά το στρατηγικό σχέδιο που έχουμε για τη στήριξη του αγροτικού τομέα>> είπε ο κ. Μπόλαρης και υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το status στην παιδεία που παρέχουν τα Επαγγελματικά Λύκεια που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός, η Κυβέρνηση <<μελετά μια σειρά από αγροκτήματα, επιστημονικά-ερευνητικά, που είναι σπαρμένα μέσα στη χώρα, να ''κουμπώσουν'' με Επαγγελματικά Λύκεια για να είναι δυνατό οι σπουδαστές να αποκτήσουν πραγματική γνώση>>.

<<Σε αυτά τα επαγγέλματα, στα Επαγγελματικά Λύκεια , πρέπει να δώσουμε άλλον ορίζοντα παρέχοντας στους σπουδαστές γνώσεις και λογιστικής και μάρκετινγκ και μετεωρολογίας και εξωστρέφειας και εξαγωγών και διαχείρισης φυτοφαρμάκων και διαχείρισης νερού. Να τους δώσουμε ,δηλαδή, μια σειρά γνώσεις που θα καλύπτουν σύγχρονες ανάγκες είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό για την προώθηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και νέοι που σήμερα διαμένουν σε αστικά κέντρα αλλά έχουν αντιληφθεί τις προκλήσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Ανέφερε επίσης ότι το μοντέλο διαχείρισης του νερού στον αγροτικό τομέα έχει καταρρεύσει και απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση. Είπε επίσης ότι ήρθε η ώρα για τη δημιουργία των Αγροτικών Επιμελητηρίων, εφοδιασμένα με τα ίδια εφόδια που έχουν και τα άλλα επιμελητήρια επαγγελματιών(συμβούλους,ινστιτούτα κλπ)

ΑρχείοΝέων