Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Συνέντευξη του Μάρκου Μπόλαρη στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και τους δημοσιογράφους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό

Η διάχυση της ευθύνης των φασιστοειδών συνιστά στην ουσία αθώωση των φυσικών κι ηθικών ενόχων.

Δεν ξεχνούμε ότι υπάρχει μια ιστορία, μία πορεία γεγονότων αίματος. Είναι πορεία που στη Θεσσαλονίκη έχει νεκρούς, έχει δολοφονημένους και δημοσιογράφους και βουλευτές. Δε θα αλλοιώσουμε την Ιστορία και δε θα εξισώσουμε θύτες και θύματα!

Στη Δημοκρατία υπάρχουν επιχειρήματα, δεν δικαιολογείται και δε νομιμοποιείται καμιά ενέργεια βίας.

«Η διάχυση της ευθύνης συνιστά στην ουσία αθώωση των ενόχων. Και ένοχοι είναι αυτοί που τραμπούκισαν φασιστικά προχθές σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε σε μια εκδήλωση που ήτανε Εκδήλωση Μνήμης, Μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας στον Πόντο. Κι ένα στέλεχος κόμματος, που μάλιστα διεκδίκησε την αρχηγία αυτού του κόμματος, προβαίνει σε εμπρηστικές δηλώσεις. Δείχνει με το δάκτυλο τον Δήμαρχο, υβρίζει, προτρέπει «να, οι υπεύθυνοι»! Αυτό συνιστά ηθική παρότρυνση! Είναι ηθικά ένοχος αυτός ο οποίος κάνει αυτές τις ενέργειες. Μη κρυβόμαστε.

Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, να αποφύγουμε πρώτιστα από τη διάχυση της ευθύνης που ξεπλένει τους ενόχους. Να εστιάσουμε στις συγκεκριμένες πράξεις , να μη χάσουμε το συγκεκριμένο γεγονός! Εδώ είχαμε ένα γεγονός που δυσφήμισε και την πόλη και τη χώρα διεθνώς, λόγω των φασιστικής νοοτροπίας τραμπουκισμών. Μία επίθεση η οποία έγινε εν ψυχρώ, αφού δεν υπήρχε κανείς λόγος να υπάρχει εκείνη τη στιγμή ένταση, όταν είχε συγκεντρωθεί εκεί ο κόσμος για την υποστολή της σημαίας. 

Συνεπώς έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός. Με διάχυση της ευθύνης για το γεγονός, αθωώνουμε τους φασιστικής νοοτροπίας τραμπούκους που το διέπραξαν. Δεν νοείται , δεν δικαιολογείται στη Δημοκρατία μας καμιά ενέργεια βίας, καμιά δε νομιμοποιείται. Δημοκρατία σημαίνει έχω επιχειρήματα. Δημοκρατία σημαίνει ότι σέβομαι τον αντίθετο λόγο, την αντίθετη άποψη. Προτάσσουμε κατασταλτική βία μόνο σε πράξεις που κινούνται για την κατάλυση της Δημοκρατίας. Αυτές πατάσσονται, και πατάσσονται θεσμικά. Αν επιμένουμε στην εξίσωση γεγονότων, στο τέλος διαιωνίζουμε, ισοπεδώνουμε τα πάντα. Δικαιολογούμε στο τέλος τη βία. Εγώ τη βία την καταδικάζω, ρητά και απερίφραστα, από όποια πλευρά προέρχεται. Στη Δημοκρατία δεν έχει χώρο η βία. 

Σας θυμίζω ότι υπάρχει μια ιστορία, μία πορεία γεγονότων αίματος. Είναι πορεία που στη Θεσσαλονίκη έχει νεκρούς, έχει δολοφονημένους και δημοσιογράφους και βουλευτές. Δε θα αλλοιώσουμε την Ιστορία και δε θα εξισώσουμε θύτες και θύματα!»

ΑρχείοΝέων