Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Previous Next

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη στην 8η Ημερίδα από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πυλώνα ανάπτυξης και καινοτομίας της Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη, φιλοδοξεί να αποτελέσει το Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, το οποίο εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η 8η Ημερίδα από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με θέμα τη διασύνδεση βιομηχανικών και παραγωγικών φορέων που εμπλέκονται στην εμπορική αξιοποίηση των οργανικών ηλεκτρονικών.

Στην Ημερίδα χαιρέτησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρηςτονίζοντας ότι πρόκειται για ένα εξαίρετο δείγμα για το πώς μπορεί η Ελληνική επιστημονικής κοινότητας, το πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με την επιχειρηματικότητα, να παράγουν τα ποιο προωθημένα τεχνολογικά προϊόντα ,τα οποία μπορούν να πρωτοπορούν στη διεθνή αγορά. 

“Είναι σαφές ότι καθώς η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την κρίση η πρόκληση κι η ευθύνη όλων μας είναι να χτίσουμε το νέο παραγωγικό πρότυπο της οικονομίας μας. Η αξιοποίηση της νανοτεχνολογία, των οργανικών και εκτυπωμένων ηλεκτρονικών μας δίνει προβάδισμα, δημιουργεί συγκριτικά πλεονεκτήματα και στην βιομηχανία και στον αγροδιατροφικό μας τομέα. Εστιάζουμε στα πλεονεκτήματα αυτά αφού επιδιώκουμε την ποιότητα στην παραγωγή, την αξιοποίηση της καινοτομίας, την επωνυμία των προϊόντων, την εξωστρέφεια. Οι δυνάμεις και οι δυνατότητες υπάρχουν. Εφαρμογή του σχεδίου και ισχυρή βούληση χρειαζόμαστε για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης. Μπορούμε".

Στην συνάντηση υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας του HOPE-A (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών) και του αντίστοιχου Ιαπωνικού JAPEC (JapanAdvancedPrintedElectronics). Η συμφωνία με τον Σύνδεσμο JAPEC,στον οποίο συμμετέχουν μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο (Sony, Toshiba, Samsung), δημιουργεί νέες δυνατότητες για την προώθηση της καινοτομίας που παράγεται στο Κέντρο Οργανικών και Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο DrNaokiRikita, Τεχνικός Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της MNCθυγατρικής της Mitsubishi «ο τεχνολογικός εξοπλισμός στο Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ υψηλός και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει στα αντίστοιχα κέντρα της Ιαπωνίας και πιστεύω πως και οι δύο χώρες θα ωφεληθούν από τη συνεργασία αυτή. 

ΑρχείοΝέων