Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Τα νέα του Μάρκου Μπόλαρη

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη στην AgroExpo 2016 στην Ιεράπετρα Κρήτης

Στην AgroExpo 2016, την 1η Αγροτική Έκθεση Ιεράπετρας, γεωργικών εφοδίων, εξοπλισμού, μηχανημάτων και προϊόντων που πραγματοποιείται στις 27 – 29 Μαϊου 2016 στο Μισεδάκειο Στάδιο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης απευθύνει τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Καλωσορίζω τους επισκέπτες της AgroExpo 2016, της πρώτης κλαδικής, αγροτικής έκθεσης που πραγματοποιείται στην όμορφη Ιεράπετρα. Χαιρετίζω τη δημιουργική υλοποίηση της ιδέας, ειδικότερα αυτήν την εποχή, που συνευθύνη όλων μας, τόσο της κυβέρνησης, όσο και των παραγωγικών τάξεων, είναι το ξαναχτίσιμο του παραγωγικού προτύπου της πατρίδας μας.


Η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη δυναμική πρόκληση και προοπτική του πρωτογενή και αγροδιατροφικού τομέα και την αξιοποίησή του.

Το Λασίθι, μια έντονα αναπτυγμένη τουριστική και αγροτική περιοχή, με πολλές θερμοκηπιακές μονάδες, φυτώρια, με εξαίρετο ελαιώνα και βιολογικά προϊόντα, συνιστά μια από τις παραγωγικότερες περιοχές της χώρας, όσον αφορά στα κηπευτικά, ενώ παρουσιάζει και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα. Το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του (προϊόν Π.Ο.Π.) που παράγει, είναι πρέσβης ποιότητας του ελαιολάδου της χώρας. Με την AgroExpo προβάλλονται και προωθούνται τόσο τα προϊόντα μας, όσο και η τεχνογνωσία των παραγωγών, ο γόνιμος συνδυασμός νέων τεχνολογιών και καινοτόμων στρατηγικών, η υψηλή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στον αγροτικό τομέα και η παράδοσή μας, που ενισχύουν την ποιότητα και τη φήμη των προϊόντων.

Η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και δράσεις όπως αυτές του αγροτουρισμού, του οινοτουρισμού, του μοναστηριακού τουρισμού, του ελληνικού πρωινού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, της παλέτας τυριών, της προβολής των αγροτικών προϊόντων στα duty free, τα κρουαζιερόπλοια, σε εκθέσεις, κ.τ.λ. αποτελούν τη βιτρίνα των αγροτικών προϊόντων στους τουριστες και παράθυρο στις παγκόσμιες αγορές, με τις οποίες οι Έλληνες παραγωγοί, έμποροί και εξαγωγείς, όπως πιστοποιούν όλες οι ιστορικές, είναι γνώριμοι, καθώς βρίσκονται σε αυτές επί 4.000 χρόνια χάρη στην ποιότητα των προϊόντων τους. Σε αυτή λοιπόν την ποιότξτα, δεδομένης της μικρής παραγωγής μας, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ποσοτικά αυτή άλλων, μεγαλύτερων χωρών, πρέπει στοχευμένα και στρατηγικά να επενδύσουμε περαιτέρω μέσω :

–        της ποιότητας των προϊόντων

–        της τυποποίησης

–        της πιστοποίησης

–         της προσθήκης καινοτομίας

–         της αύξησης προστιθέμενης αξίας προϊόντων και

–         της πολιτικής εξωστρέφειας

Άλλωστε κατά γενική ομολογία, αλλάζοντας κατεύθυνση ο γεωργικός τομέας συμβάλει καθοριστικά στην έξοδο απ΄ την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρέθηκε ο τόπος.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην έκθεση AgroExpo 2016, που είναι, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας, ένα σημαντικό εργαλείο ανάδειξης με εξωστρέφεια της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων της Ανατολικής Κρήτης. Εύχομαι να τύχει της ανταπόκρισης του κόσμου που της αξίζει. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!»

 

ΑρχείοΝέων